Stegmann Psychotherapie Praktijk

Stegmann Psychotherapie

Abbekesdoel 37a
2971 VB Bleskensgraaf
0184 692 792

Individueel: psychotherapie

Omdat het juiste midden niet eenvoudig te treffen is

Individuele psychotherapeutische gesprekken voer ik met mensen die door hun huisarts zijn doorverwezen of me uit eigen beweging hebben benaderd. Ik heb me gespecialiseerd in psychotraumata, rouw- en verliesverwerking, burn-out en arbeidsconflicten. Specifieke doelgroepen waarmee ik werk zijn politiepersoneel, medewerkers van justitie, mensen met verworven hersenletsel en slachtoffers van diverse aard.

Verwerken van ingrijpende ervaringen
Ingrijpende ervaringen kunnen diepe sporen nalaten in je leven. Mensen blijven vaak lang rondlopen met onverwerkt leed. Dat is een gemiste kans: de gevolgen van dit soort ervaringen zijn vaak goed te behandelen met beproefde methoden als 'EMDR' en 'Imaginaire Confrontatie'.

Paniekklachten
Paniekklachten zijn belastend en kunnen je dagelijks leven gaan beheersen. Net als voor de gevolgen van ingrijpende ervaringen geldt ook voor paniekklachten dat deze psychotherapeutisch vaak goed te behandelen zijn. Succesvolle behandelingen bestaan uit praten én stap voor stap oefenen.

Somberheidklachten
Door somberheid kun je geïsoleerd raken. Je kunt terechtkomen in een neerwaartse spiraal waaruit het lastig ontsnappen is. Somberheidklachten zijn niet altijd gemakkelijk op te lossen, maar wel degelijk aan te pakken. Psychotherapie kan er vaak voor zorgen dat je weer in staat bent met plezier te leven.

Burn-outklachten
Burn-outklachten komen vaak voor. Je kunt een gevoel van uitputting en lusteloosheid hebben na een periode van hoge spanning. Psychotherapie kan je inzicht geven in de factoren die hebben bijgedragen aan het ontstaan van je burn-out en je helpen beter te doseren of andere keuzes te maken in privéleven en werk.

Levensvragen
Veel mensen zoeken naar kwaliteit van leven. 'Wat vind ik belangrijk?' 'Waarvoor wil ik kiezen?' 'Hoe wil ik mijn tijd doorbrengen?' Deze vragen raken aan essentiële bestaanskwesties. Individuele gesprekken kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van een houding ten aanzien van complexe levensvragen.

Omgaan met overgewicht
Overgewicht is vaak een combinatie van genetische aanleg en een leven waarin op een of ander manier sprake is van wrijving. Niet meer eten dan nodig is lastig in een maatschappij waar altijd en overal voedsel beschikbaar is. Omgaan met overgewicht gaat over zelfvertrouwen, over plezier maken en over de onmogelijke eisen van mode en tijdschriften.